Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

"Калинка" на БСП се приземи в мини "Марица Изток"

Е-мейл Печат

В интервю за национална медия бившият президент Георги Първанов остро разкритикува кадровата политика на БСП. Той посочи различни примери в които показа колко некомпетентни хора са издигнати на отговорни постове заради партийни заслуги. Един от посочените примери се отнася за човек загубил кметските избори, провалил местната култура, съсипал дори и театъра в Толияти, участващ в множество фирми и получаващ огромни средства под формата на предизборна реклама в собствените си медии.

Така беше през 2011 г., когато броеше дупките по улиците на Казанлък. Същото правеше и през 2013 г., когато получи средствата за предизборна кампания на своята партия и ги инвестира в собствената си телевизия. За всички свои действия той беше оценен по достойнство - беше "избран" за председател на Областния съвет на БСП в Стара Загора, после стана политически консултант на областната "калинка" и така продължи да си отмъщава на казанлъчани, съсипвайки ръководството на родния си град с всевъзможни съдебни и политически игри. И всичко това в полза на Станишев. Човекът с малко "ч" успя да разбие стабилната структура на старозагорското БСП, като създаде здраво ядро на президентското движение с началните три букви на азбуката в Града на липите. Като награда за своята вярна служба към Станишевата клика, той получи място в борда на директорите на държавните мини "Марица Изток". Изведнъж специалистът по погребения, медии, театър, култура се преквалифицира в минен инженер. И то толкова бързо, че дори и бившия му приятел Георги Първанов го посочи за пример пред цяла България.

 

 

Пропагандата на Българската социалистическа партия под диктовка на Моника Станишева с години упрекваше ГЕРБ, че са правили политически назначения, но когато дойдоха на власт, червената прахосмукачка изчисти всички професионалисти заменяйки ги с верни партийни кадри. Резултатът: Мини "Марица Изток" толкова забогатяха по време на сегашното управление, че изтеглиха заем да платят заплатите на работниците си. Ето това е резултата от икономическата компетентност на човека.

Прав е президента Първанов, че това правителство е изключително слабо и че решенията се взимат на друго място. Първанов посочи в национален ефир като пример разпределението на средствата за общините по програмата за регионално развитие. Община Казанлък също не беше сред спечелилите. Областната "калинка" взе такова решение, консултирайки се с човека.

Но човекът толкова се стресна от градивната критика на бившия президент и неговите последователи, че с пълна сила продължи да властва чрез другата "калинка" и да съсипва не само Казанлък, но и населените места около него.

Калинка Червенкова

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: