Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Казанлъшки военослужащи с отличия за празника на 61 Стрямска механизирана бригада

Е-мейл Печат

Двама военнослужащи във военните формирования на територията на Казанлък бяха отличени днес за постигнати високи професионални резултати и по случай 20-ата годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада-Карлово. Отличените са Бончо Петков и Александра Лачева, които получиха своите награди по време на тържествената церемония по повод празника на Бригадата.

Според началника на отбраната ген. Симеон Симеонов 61 Стрямска механизирана бригада е основата на Сухопътните войски в България, което пък е основата на Българската армия. Около 80 процента от личния й състав е участвал в мисии зад граница, военнослужащите са се отзовавали във всички случаи на кризисни ситуации в подкрепа на гражданите и местната власт. Темповете и ритъмът на подготовка са смазващи, каза в своето слово бригаден генерал Красимир Кънев, командир на 61 Стрямска механизирана бригада, но затова пък постиженията в професионалното развитие на състава са впечатляващи.
Военнослужащи от бригадата получиха отличия за високи професионални резултати и във връзка с 20-ата годишнина на Брегодата, като двама от тях служат въвдвете военни формирования в Казанлък

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи поздравителен адрес до бригадата, а бригаден генерал Красимир Кънев получи паметен знак на Общината и символа на града – роза от планински кристал.

Празникът в Карлово започна с официалното посрещане на началника на отбраната ген. Симеон Симеонов. В тържеството участваха още зам.-началникът на отбраната ген.-майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски ген.-майор Стефан Василев,  бригаден генерал Васил Димитров, началник-щаб на Съвместното камандване на силите, който връчи награди на военнослужащи и поздравителен адрес от името на командира на Съвместното камандване на силите ген.-лейтенант Атанас Сапандов, бивши командири на 61-ва Стрямска механизирана бригада, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, кметът на община Сливен Кольо Милев, бивш командир на бригадата, кметът на община Павел баня Станимир Радевски и др. Бойците и командирите получиха поздравителен адрес от министъра на отбраната Аню Ангелов, а за доброто им насторение допринесе концертът на Представителния ансамбъл на Българската армия.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: