Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

"София Филм Фест" в Казанлък - началото на една традиция

Е-мейл Печат

Това е събитието, което се превръща в истински празник на Седмото изкуство за казанлъчани. То е факт след толкова години в нашия град, благодарение на съвместните усилия на Арт Фест - "София Филм Фест" и на Община Казанлък.
"София Филм Фест в Казанлък" е част от проекта "Операция КИНО", който стартира през 2010 г. и чиято похвална цел е най-доброто от българските и чуждестранните филми, представяни на международния кинофестивал "София Филм Фест", да обиколят страната ни и да бъдат видяни от хиляди хора извън столицата.  "Операция Кино"  е обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж.

Въпреки че "София Филм Фест" тази година се радва на 16-то си издание и въпреки че в редица български градове пътуващите прожекции на филми са гостували по няколко пъти,  Казанлък се "отвори" за  Седмото изкуство за първи път тази година, за да носи удовлетворение на своите многобройни почитатели, благодарение подкрепата на Община Казанлък. "Нашата цел е не само да възвърнем обичта към хубавите български филми, да видим най-новите заглавия от световното кино, но и да научим нашите деца да ходят на кино, да се докоснат до неговата магия, а не да предпочитат  компютърните му варианти", каза на официалното откриване снощи кметът Галина Стоянова.

Директорът "София Филм Фест" Стефан Китанов откри фестивала в Казанлък с най-новия филм на Людмил Тодоров "Миграцията на паламуда. Режисьорът на филма присъства на премиерата му в града на розите, като след края отговори на въпроси на зрителите.

Финалът на първото издание на "София Филм Фест в Казанлък" ще бъде в събота, 20.00 часа, със специалната прожекция на най-новия филм на световноизвестния режисьор и
носител на "Оскар" Данис Танович - "Цирк Колумбия" с участието на Мики Манойлович.

За да бъде достъпно до всички киното, Община Казанлък договори символични цени на билетите - 2 лв. за възрастни, а за за ученици, студенти и пенсионери - 1 лев.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: